نمای پانچ متال

نمای پانچ متال

پانچ متال نما - نما با ورق پانچ - نمای پانچ پلیت - نما ورق پانچ

اولین چیزی که در مواجهه با یک ساختمان به چشم می‌خورد و مورد توجه قرار می‌گیرد نمای آن است که نمای پانچ متال جزء بهترین‌ها بوده و بسیاری از سازه‌هایی که با این روش ساخته شده‌اند زیبایی خارق‌العاده‌ای دارند.

زیبایی و مقاومت 2 ویژگی مهمی هستند که نمای ساختمان باید داشته باشد که با پانچ متال می‌توان به آن‌ها دست پیدا کرد و به‌دلیل مزیت‌هایی که این روش نوین و به‌روز نماکاری دارد، در سراسر دنیا استقبال زیادی از آن شده است.

مهندس آزادی پور
کارشناسی و استعلام

شرکت مهندسی طرح زیبا
رزرو و بازدید رایگان

پانچ متال چیست؟

ورق پانچ متال محصولی مورد استفاده در صنعت ساختمان‌سازی است و در واقع ورقه‌های فلزی هستند که با دستگاه پانچ اشکال و طرح‌های مختلفی روی آن‌ها اجرا شده و با ایجاد حفره‌های منظم، جلوه خاصی ایجاد می‌شود.
پانچ متال نما اغلب با آلومینیوم ساخته می‌شود اما فلزات دیگری مانند آهن، مس، فولاد، استیل و روی نیز برای ساخت آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای ایجاد حفره‌ها و طرح‌ روی ورق‌های فلزی ابتدا آن‌ها را آماده و رنگ می‌کنند و سپس با پرس و دستگاه‌های مخصوص سوراخ‌ها در قسمت‌های مختلف‌ آن‌ها به‌وجود خواهد آمد.

تولید ورق نمای پانچ متال

تولید ورق نمای پانچ متال

پانچ متال خم دار

پانچ متال خم دار




اگر فرصت مطالعه این متن را ندارید ! هم اکنون تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید . 

 

آشنایی با نمای پانچ متال



برای این‌که ساختمانی با نمای زیبا و مقاوم اجرا شود، نمای پانچ متال یکی از بهترین گزینه‌های پش‌رو است که روشی نوین و کاربردی بوده و مانند سپری مستحکم درمقابل ساختمان قرار می‌گیرد و ظاهری بسیار زیبا برای آن ایجاد می‌کند.
نما‌ پانچ متال با کنارهم قرارگیری فلزات پانچ شده ايجاد می‌شود و نظم و ترتیبی که سوراخ‌ها دارند، ظاهر متفاوت و خاصی برای ساختمان به‌وجود می‌آورد و باعث جلوه شیک و خاصی می‌شود. این روش اجرای راحت و سریع‌تری نسبت به سایر شیوه‌ها دارد و موردتوجه افراد زیادی قرار گرفته است.
با ظهور نمای ساختمان پانچ متال تحول و دگرگونی مثبتی در صنعت ساختمان‌سازی ایجاد شده و این روش‌ به معماران کمک کرده است که با اجرای نماهای خلاقانه و شیک، باعث زیبا‌تر شدن بافت شهری شوند.
استفاده از نمای فلزی پانچ متال باعث می‌شود که تابش نور خورشید به داخل ساختمان کمتر شود و این امر منجر به کاهش انرژی مصرفی سیستم سرمایشی می‌شود و بهترین روش اجرایی برای ساختمانی است که در معرض تابش مستقیم خورشید قرار دارد.

نمای پانچ متال 1

انواع طرح نمای پانچ متال

طرح‌های مختلفی برای اجرای نمای پانچ متال وجود دارد که معماران و کارفرمایان می‌توانند با توجه به سلیقه خود گزینه مناسب را انتخاب و نمایی خیره‌کننده خلق کنند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

پانچ متال طرح مربعی

پانچ متال طرح مربعی

برای ساخت ورق‌های پانچ متال طرح مربعی از فلزی با ضخامت بیشتر استفاده می‌شود و به همین دلیل وزن آن‌ها سنگین‌تر است. این طرح به‌صورت الگوی پلکانی یا مستقیم تولید می‌شود و برای خلق نمای پانچ زیبا و منحصر‌به‌فرد کاربرد زیادی دارد.
پانچ متال طرح گرد

پانچ متال طرح گرد

طرح گرد نیز یکی دیگر از کاربردی‌ترین و محبوب‌ترین اشکال پانچ متال است که ساختار سوراخ‌های آن را می‌توان با توجه به سازه ساختمان و در اندازه‌های مختلف ایجاد کرد. این طرح نمای پانچ متال هزینه مقرون‌به‌صرفه‌‌ای دارد.
پانچ متال تزئینی

پانچ متال تزئینی

درصورتی‌که قصد داشته باشید طرح‌های متنوع و متفاوتی از پانچ پلیت را برای نمای ساختمان اجرا کنید، پانچ‌های تزئینی یا زینتی گزینه مناسبی هستند که نقوش مختلفی دارند و از منگنه‌های مخصوص برای ساخت آن‌ها استفاده می‌‌شود. با استفاده از این الگوها می‌توان سوراخ‌هایی بزرگ یا خیلی ظریف ایجاد کرد و قسمت‌هایی مانند دیوارها، دریچه ها و کرتین وال‌ها را با آن‌ها محاصره و زیبا کرد.

پانچ متال طرح شکاف‌دار

طرح شکاف‌دار نیز به‌صورت مستطیل و بیضی است و جریان هوا به‌خوبی از آن عبور می‌کند و قابلیت اجرا برای قسمت‌های مختلف نمای ساختمان را دارد. این طرح را می‌توان در ابعاد و اندازه‌های مختلف روی ورقه‌های فلزی اجرا کرد و نما ورق پانچ زیبایی را  با آن ایجاد کرد.

کاربرد نمای پانچ متال

نمای ساختمان پانچ متال

نمای ساختمان پانچ متال

دکوراسیون داخلی پانچ متال

دکوراسیون داخلی پانچ متال

پارتیشن پانچ متال

پارتیشن پانچ متال

نرده پانچ متال

نرده پانچ متال

راه پله پانچ متال

راه پله پانچ متال

فضا سازی پانچ متال

فضا سازی پانچ متال



نصب ورق پانچ متال بیشتر برای پوسته دوم نما کاربرد دارد. برای مثال، درصورتی‌که نمای ساختمانی آسیب دیده یا قسمت‌هایی از آن تخریب شده باشد، می‌توان با استفاده از پانچ متال لایه دومی برای آن ایجاد کرد و علاوه‌بر بهبود ظاهر، مقاومت آن را نیز افزایش داد.
همچنین درصورتی‌که نمای ساختمان شیشه‌ای باشد و هدف کنترل ورود نور خورشید و کاهش آن باشد، اجرای نما با ورق پانچ متال بهترین گزینه است و علاوه‌بر جلوگیری از تابش شدید نور، سوراخ‌های آن‌ باعث می‌شود نوری که وارد فضای داخلی می‌شود انعکاس زیبایی داشته باشد.
با استفاده از ورق‌های فلزی پانچ‌شده فضایی نیمه‌سایه ایجاد می‌شود و امکان اجرای آن روی انواع مصالح ساختمانی وجود دارد و به‌ همین‌ دلیل از آن برای ایجاد سقف کاذب نیز استفاده می‌شود. پانچ متال سقف باعث افزایش مقاومت و استحکام سازه شده و زیبایی و کاهش مصرف انرژی را به‌همراه خواهد داشت.
پانچ متال فلزی، نمایی پیش‌ساخته است که امکان اجرای آن روی پنجره، دیوار و پله نیز وجود دارد. همچنین برای مواردی مانند پارتیشن، کف‌سازی و دکوراسیون داخلی نیز می‌توان از این روش کاربردی استفاده کرد.

فرایند اجرای نمای پانچ متال

مشخص شدن طرح اولیه
زیرسازی
اجرای نما


ورق‌های فلزی که قرار است برای نمای ساختمان استفاده شوند، ابتدا از هرگونه آلودگی و گردوخاک تمیز می‌شوند و بعداز شست‌وشو با مواد نانو و خشک شدن، رنگ‌آمیزی آن‌ها انجام می‌شود. رنگ کردن این صفحات با هدف زیبایی آن‌ها و افزایش استحکام و مقاومت آن‌ها دربرابر عوامل آسیب‌زا انجام می‌شود و بعداز اتمام رنگ در نهایت برای اجرا روانه محل مورد نظر می‌شوند.
هنگامی که قرار است نمای پانچ پلیت ساخته شود، در اولین مرحله مهندس مجری طرح بررسی‌های لازم را انجام دهد و با توجه به شرایط ساختمان و عوامل مختلف روشی مناسب برای اجرای نمای پانچ متال انتخاب می‌کند.
بعداز مشخص شدن طرح اولیه باید زیرسازی مناسب انجام شود. انجام این کار در اغلب موارد با استفاده از پروفیل‌های فلزی صورت می‌گیرد و باید با توجه به روش نصب نما انجام شود زیرا آکس‌بندی‌هایی که برای زیرسازی فلزی هریک از شیوه‌های اجرای نما انتخاب می‌شود متفاوت است.
اجرای نما پانچ متال مستلزم انجام صحیح و تخصصی زیرسازی است و بسیار اهمیت دارد که صفحات فلزی به‌درستی روی آن نصب شوند و بعد‌از انجام این کار با روش‌های مختلفی که وجود دارد، نما اجرا خواهد شد.



جهت دریافت نمونه و بازدید رایگان از پروژه شما هم اکنون تماس بگیرید .

 

روش‌های اجرای نمای پانچ متال

جذابیت و کاربردی بودن نمای ساختمان ساخته شده با پانچ متال سبب شده که این روش موردتوجه و استقبال معماران زیادی قرار گیرد و هم‌اکنون نمای درصد زیادی از ساختمان‌ها با این فلزات زیبا آرایش شود. چند شیوه مختلف برای اجرای نما با ورق پانچ وجود دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

نصب پانچ متال با براکت فلزی

نصب پانچ متال با براکت فلزی

در این روش اجرای پانچ نمای ساختمان، ورق‌ها با فاصله‌ای کم از نمای اول قرار داده می‌شوند و لبه‌های نمای ساختمان که بیرون آمده‌اند را نیز با استفاده از براکت‌های فلزی پوشش می‌دهند.

نصب پانچ متال با سیستم کامپوزیت

نصب پانچ متال با سیستم کامپوزیت

روش کاربردی دیگری که برای نصب و اجرای نمای پانچ متال وجود دارد، استفاده از سیستم کامپوزیت است که در این شیوه به قوطی‌های فلزی نیاز است که به‌صورت منظم و مانند شبکه‌ای به شکل افقی و عمودی اجرا شوند. در این روش مقاومت پانل‌ها بیشتر است زیرا ورق‌های فلزی در کناره‌ها خم شده و سپس نبشی‌هایی را با استفاده از پیچ به اطراف ورق پانچ متال و سپس زیرسازی سازه وصل می‌کنند.
در روش اجرای نما پانچ با سیستم کامپوزیت پیچ‌ها و اتصالات نگهدارنده در سطح رویی مشاهده نمی‌شود و نمایان نیستند. به‌ همین دلیل این سبک اجرا تمیزی بیشتری دارد و در زیبایی ظاهری نمای ساختمان خللی ایجاد نمی‌شود.

نصب پانچ متال با اتصال پیچ از رو به زیرسازی نما

در این روش نیز ورق‌های فلزی آماده‌شده به‌صورت خام استفاده می‌شود و برای اتصال آن‌ها به سازه ساختمان، پیچ‌های گالوانیزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. مزیتی که این شیوه نصب نما دارد، سرعت بالای اجرا و هزینه کمتر آن است.

نصب پانچ متال با خم کردن صفحات

در این روش برای اجرای نمای پانچ متال ابتدا با دستگاه‌های خاص اقدام به خم کردن لبه‌های ورق‌های پانچ کرده و سپس با استفاده از پیچ‌های گالوانیزه آن‌ها را به زیرسازی فلز وصل می‌کنند و در آخر ورق‌ها به‌هم وصل می‌شود. این شیوه نصب باعث مقاوم‌تر شدن سازه خواهد شد.

نمای پانچ متال 2

مزایای نمای پانچ متال

نما مناسب تکمیل کننده ابهت و بزرگی یک ساختمان خواهد بود و علاوه‌بر تاثیر زیاد بر ظاهر آن، تعیین‌کننده مقاومت و استحکام سازه نیز است. نمای پانچ نیز روشی موثر و کابردی برای ایجاد سازه‌ای زیبا و مقاوم است و استفاده از آن مزایای زیادی دارد که در ادامه به آن‌‌ها می‌پردازیم.

زیبایی بصری

پانچ متال با طرح‌های متنوع و جذابی که دارد زیبایی بصری خیره‌کننده‌ای برای ساختمان ایجاد می‌کند که با نورپردازی‌های خلاقانه نیز می‌توان زیبایی ظاهر نما را چندین برابر زیبا کرد.

سازگار با شرایط آب و هوایی

نمای پانچ متال را می‌توان در موقعیت جغرافیایی و شرایط آب‌وهوایی مختلف با خیال آسوده اجرا کرد و نگرانی از بابت آسیب و عمر کوتاه آن نداشت.

سرعت اجرای بالا

اجرای نمای پانچ متال با سرعت بالایی انجام می‌شود و می‌توان پروژه‌های بزرگ را نیز با سرعتی بیشتر به اتمام رساند.

قابل نصب روی متریال های نما

فرقی نمی‌کند از چه مصالحی برای ساخت یک ساختمان استفاده شده باشد، درهرصورت امکان اجرای نما با ورق پانچ روی انواع آن ازجمله شیشه، بتن، سرامیک و آهن وجود دارد.

مقاومت بالا

نما پانچ متال فلزی مقاومت زیادی دربرابر آسیب‌های مختلف مانند خوردگی، پوسیدگی و سایش را دارد و تا سالیان متمادی ظاهر زیبای اولیه خود را حفظ می‌کند.

کاهش آلودگی صوتی

آلودگی صوتی جزء جدانشدنی همه شهرها است که نمای فلزی پانچ برای جلوگیری و کاهش آن بسیار موثر و کاربردی است و مانند عایقی کاربردی عمل می‌کند.

هزینه نمای پانچ متال

زیبایی و مزایای زیادی که نمای پانچ متال دارد افراد زیادی را ترغیب و مشتاق به اجرای آن می‌کند اما هزینه اجرای این نما یکی از دغدغه‌های اصلی متقاضیان آن است. به‌صورت‌‌کلی این روش نماسازی مقاومت و عمر طولانی دارد و با گذر سال‌های زیاد نیز ظاهر و کیفیت اولیه خود را حفظ می‌کند و هزینه‌ زیادی برای تعمیر و نگهداری ندارد و به همین دلیل شیوه اجرایی مقرون‌به‌صرفه‌‌ای محسوب می‌شود.
نمای ساخته‌شده با پانچ متال قیمت ثابتی ندارد و نمی‌توان مبلغ مشخصی برای هزینه آن بیان کرد زیرا عوامل مختلفی تعیین‌کننده آن هستند که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.
  • متراژ نمای ساختمان: با توجه به متراژی که نمای ساختمان دارد، میزان ورق پانچی که برای آن نیاز است، مشخص می‌شود و طبیعتاً هرچه ورق بیشتری برای اجرای نمای سازه استفاده شود، هزینه اجرای آن نیز بالا می‌رود.
  • طرح ورق پانچ متال: عامل دیگری که بر قیمت ورق پانچ متال و در نهایت هزینه نمای ساختمان موثر است، طرح آن است و با توجه به گردی، مربعی، بیضی یا زینتی بودن آن هزینه نهایی مشخص می‌شود.
  • جنس و کیفیت ورق پانچ متال: ورق‌های پانچ با فلزات مختلفی تولید می‌شوند و کیفیت آن‌ها باهم متفاوت است بنابراین، با توجه به جنس و سطح کیفی که دارند قیمت آن‌ها متغیر است.
  • روش اجرای نما: هرکدام از شیوه‌های اجرای نمای پانچ متال اقدامات و فرایند خاصی دارد و از تجهیزات مختلفی برای ساخت هرکدام استفاده می‌شود. بنابراین، این عامل نیز بر هزینه نهایی این نوع نما ساختمانی موثر است.
  • ضخامت ورق پانچ: ضخامت و ابعاد ورق پانچ متال برای هر نمای ساختمانی متفاوت است و این عامل نیز تعیین‌کننده قیمت آن‌ها و هزینه کلی نما می‌شود.
  • نوع رنگ ورق‌ها: برای افزایش مقاومت و استحکام ورق‌های پانچ متال آن‌ها را به 2 روش آنادایزر و کوره استاتیک رنگ‌ می‌کنند و روشی که برای رنگ‌آمیزی به‌کار برده می‌شود، بر قیمت صفحات فلزی و نما مؤثر است.
  • جنس و کیفیت اتصالات نگهدارنده: برای وصل شدن ورق‌های یک نما پانچ متال و اجرای آن از اتصالات مختلفی استفاده می‌شود که قیمت آن‌ها مطابق جنس و کیفیتی که دارند متفاوت است.

جمع‌بندی

یکی از روش‌های نوین، زیبا و مقاوم برای نماسازی ساختمان‌ها استفاده از ورق‌های فلزی سوراخ شده یا پانچ متال است که مورد توجه معماران زیادی قرار گرفته است. برای اجرای نمای پانچ متال از فلزات مختلفی مانند آلومینیوم، استیل، آهن و روی استفاده می‌شود و قابلیت نصب آن روی مصالح مختلف وجود دارد و بهترين گزینه به‌عنوان پوسته دوم سازه است.

نما پانچ متال روشی است که به خلق ساحتمان‌هایی شیک و مجلل کمک می‌کند و مزایای زیادی مانند تنوع طرح، کاهش آلودگی صوتی، کنترل ورود نور خورشید، اجرای سریع، مقاومت بالا و امکان نصب در موقعیت‌های جغرافیایی مختلف را دارد.
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

سلام! آماده پاسخگویی به سوال شما هستم info@zibadesignco.com

مشاوره آنلاین
Close and go back to page
 با ما مشورت کنید