روش نصب فایبرسمنت برد بر روی نما

به صفحات سیمانی پیش‌ساخته‌ای که با انواع الیاف مسلح شده‌اند و برای نمای ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، فایبرسمنت گفته می‌شود. امروزه استفاده از این صفحات سیمانی بسیار رایج شده و پیمان‌کاران بسیاری از آن در پروژه‌های خود استفاده می‌کنند. روش نصب فایبرسمنت برد بر روی نما از اهمیت بالایی برخوردار است و رعایت نکات مهم نصب آن باعث می‌شود تا حداکثر کارایی به‌دست آید.

معرفی فایبر سمنت

پیش از اینکه روش نصب فایبرسمنت برد بر روی نما را مورد بررسی قرار دهیم، بهتر است تا با آن بیشتر آشنا شویم. فایبرسمنت در واقع نوعی مصالح ساختمانی است که از مواد گوناگونی مانند سیمان، الیاف طبیعی یا مصنوعی، سلیس و آهک ساخته می‌شود. در گذشته از آزبست نیز برای تولید این نما استفاده می‌شد اما با روشن‌شدن ماجرای سرطان‌زا بودن آزبست، استفاده از آن ممنوع شد.

فایبرسمنت نسبت به دیگر مصالح ساختمانی که برای نما استفاده می‌شوند، دارای قیمت مناسب‌تری است و به‌همین دلیل بسیاری از پیمان‌کاران ترجیح می‌دهند تا از این نما برای پروژه‌های خود استفاده کنند.

مزایای استفاده از فایبرسمنت

استفاده از فایبرسمنت به‌عنوان نما دارای مزایای بسیاری است که همین امر باعث استفاده گسترده از آن در پروژه‌های ساختمانی می‌شود. پانل‌های فایبرسمنت دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر آب و آتش هستند و به ‌همین دلیل گزینه مناسبی برای عایق‌کاری ساختمان‌ها به‌شما می‌روند. این عایق‌کاری باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های حامل‌های انرژی می‌شود.

از دیگر مزایای استفاده از این نما، روش نصب فایبرسمنت برد بر روی نما است. این نما به آسانی و سهولت نصب و اجرا می‌شود و به‌همین دلیل باعث می‌شود تا پروژه در زمان کمتری به‌ پایان برسد و به این ترتیب هزینه‌ها کاهش یابند.

گاهی اوقات سنگین بودن ساختمان باعث مقاومت کمتر آن در برابر زلزله و دیگر بلایای طبیعی می‌شود؛ بنابراین استفاده از فایبرسمنت به‌دلیل وزن کم می‌تواند وزن کلی ساختمان را کاهش دهد و مقاومت آن را بالا ببرد.

ابزار مورد نیاز برای روش نصب فایبرسمنت بر روی نما

برای نصب فایبرسمنت بر روی نما به ابزارها و لوازم جانبی خاصی نیاز است تا بتوان به‌درستی روش نصب فایبرسمنت بر روی نما را پیاده کرد. در ادامه به برخی از ابزارهای مورد نیاز اشاره می‌کنیم.

  • ابزار اندازه‌گیری جهت محاسبه اندازه صفحات
  • پیچ‌های فایبرسمنت برد
  • زوایای برگشت
  • چسب ساختمانی
  • چاقوی فایبرسمنت مخصوص
  • وسایل حمل‌ونقل پانل‌های فایبرسمنت
  • تراز فیبر سیمان
  • مته
  • براکت T شکل
  • آسانسور فایبرسمنت

روش نصب فایبرسمنت برد بر روی نما

در این قسمت به شرح کلی از روش نصب فایبرسمنت بر روی نما می‌پردازیم. اما پیش از آن باید بدانید که نصب فایبرسمنت برد بسته به محل آن می‌تواند به روش‌های متفاوتی انجام شود. به‌عنوان مثال، اگر قصد دارید پانل‌ها را در زیرزمین نصب کنید، باید برای ساختن اسکلت، آنها را به دیوارهای اطراف بچسبانید.

درصورتی‌که اگر بخواهید صفحات را روی سقف به‌کار ببرید نیاز به اسکلت T شکل دارید تا بتوانید از آن برای نگه‌داشتن پانل‌ها استفاده کنید. در ادامه به روش نصب فایبرسمنت برد بر روی نما می‌پردازیم.

جهت دریافت نمونه و بازدید رایگان از پروژه شما هم اکنون تماس بگیرید . 

در نظر گرفتن تعداد مواد اولیه لازم

در ابتدای انجام روش نصب فایبرسمنت برد بر روی نما باید ابعاد دیوار و سقف مورد نیاز برای نصب را اندازه بگیرید. برای محاسبه تعداد صفحات مورد نیاز، مساحت هر سطح مورد نظر را محاسبه کرده و سپس کل مساحت مورد نظر به‌دست ‌آمده را بر مساحت یکی از پانل‌های فایبرسمنت تقسیم کنید.

در نظر داشته باشید که همیشه 5 درصد کل مساحت را برای زباله‌های بیشتر تخمین بزنید. به‌طور تقریبی برای هر 100 فوت مربع مساحت، نیاز به 100 پیچ فایبرسمنت دارید.

زیرسازی فلزی فایبرسمنت برد

برای زیرسازی فلزی باید 2 مرحله اجرای المان‌های عمودی یا همان وال پست‌ها و اجرای المان‌های افقی یا همان کمرکش را انجام داد. در ادامه به بررسی هر یک از این مراحل می‌پردازیم.

  • اجرای المان‌های عمودی: از وال‌ پست‌ یا المان‌‌های عمودی برای تامین اتصال المان‌های افقی در سرتاسر نما استفاده می‌شود. دلیل این امر نیز این است که در اغلب پروژه‌های ساختمانی دیوار‌های پیرامونی از مصالح سبک ساخته می‌شوند و تنها نقاط اتصال سازه‌ نما، تیرهای طبقات است.

اجرای زیرسازی فلزی فایبرسمنت برد تفاوت زیادی با زیرسازی فلزی دیگر نماهای خشک ندارد و اتصال المان‌های فلزی در سازه‌های بتنی به‌طور معمول روی پلیت‌های قرارداده‌شده به‌هنگام بتن‌ریزی روی بدنه تیر و ستون انجام می‌گیرد. درصورتی‌که این پیش‌بینی انجام نشده و به‌هنگام بتن‌ریزی پلیت‌گذاری انجام نشود، باید پلیت‌ها را به‌وسیله رول‌ بولت‌های مکانیکی به بدنه اتصال دهید.

  • اجرای المان‌های افقی: اجرای کمر‌کش افقی به‌صورت روگذر باعث می‌شود تا زیرسازی بهتر تراز شود. برای جلوگیری از زنگ‌زدگی باید پیش از اجرای المان‌های فلزی، تمایم روغن‌های چرب و آلودگی‌های دیگر را تمیز کرده و از یک پوشش مناسب ضدزنگ روی آنها استفاده کنید. البته در مناطق حساس و پروژه‌های دارای اهمیت بالا باید پوشش ضدزنگ در محل جوش‌ها پس از جوشکاری اعمال شود.

زیرسازی گالوانیزه فایبرسمنت برد

از آنجایی که ضریب انبساط طولی به‌دلیل 2 عامل اصلی رطوبت و حرارت محیط، در فایبرسمنت برد بالا است، استفاده از پروفیل‌های زیرسازی فایبرسمنت برد الزامی است و لازم است تا از نصب فایبرسمنت برد روی زیرسازی فلزی خودداری شود.

نصب فایبرسمنت برد

در روش نصب فایبرسمنت برد بر روی نما باید دقت داشته باشید که ابتدا سقف را به‌طور کامل تمام کرده و سپس شروع به نصب روی دیوار کنید. در ابتدای نصب این نما روی سقف، از ترازبودن تیرها مطمئن شوید و آنها را با تخته‌های عمودی به‌ یکدیگر متصل کنید و درصورت لزوم مکان‌های دارای ناهمواری را صاف کنید.

مطمئن شوید که اسکلت، یک چهارم اینچ از گوشه‌ها فاصله دارد. سپس برای چسباندن اولین پانل به تیر از چسب استفاده کنید. می‌توانید صفحات را با استفاده از پرتوهای T شکل بالاتر نگه دارید. سعی کنید سوراخ‌کاری را از مرکز صفحه شروع کرده و با فواصل 12 اینچی آن را به قاب پایینی پیچ کنید. توجه داشته باشید که پیچ‌ها باید حداقل به ‌اندازه 0.5 اینچ از لبه‌ها فاصله داشته باشند.

جمع‌بندی

فایبرسمنت برد به صفحات پیش‌ساخته سیمانی گفته می‌شود که در اواخر دهه 80 میلادی جایگزین صفحات سیمانی آزبستی شد. این صفحات یکی از بهترین پوشش‌های نما برای ساختمان‌های مختلف هستند و به ‌همین دلیل بسیاری از پیمان‌کاران از آن در انجام پروژه‌های ساختمانی خود استفاده می‌کنند.

برای افزایش خواص مکانیکی این نما از سیمان، الیاف سلولزی و دیگر مواد استفاده می‌شود تا مقاومت آن در برابر فشار، کشش و دیگر نیروهای جانبی افزایش یابد. روش نصب فایبرسمنت برد بر روی نما دارای نکاتی است که آگاهی از آنها در هنگام نصب بسیار کمک‌کننده خواهد بود. 

شرکت مهندسی زیبانمونه کارهای ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

اطلاعات تماس

1717 2253 - 021 - دفتر فنی
4082 8846 - 021 - دفتر مرکزی

 تهران - بزرگراه مدرس جنوب به شمال 
ابتدای ظفر - نبش کوچه مرو

ایمیل : info@zibaDesignco.com
تلگرام : zibaDESIGNcompany@

منو اطلاعات نما

نمای کامپوزیت

نمای فریم لس

ساعتهای کاری

شنبه تا چهارشنبه
9:00 تا 18:00
پنج شنبه
9:00 تا 14:00

ما در تمام تعطیلات کار می کنیم

سلام! آماده پاسخگویی به سوال شما هستم info@zibadesignco.com

مشاوره آنلاین
Close and go back to page
با ما مشورت کنید